Mesék és egyéb történetek

Rövid történetek, mesék, érzések és versszerű képződmények írott formában.

Friss topikok

  • Antera23: Jó cikk, jó ház! Az első komoly gyári házam Antec Lanboy volt, szerettem. (2012.01.02. 11:06) Dugó

Címkék

baleset (1) be (1) dugó (1) első (1) fájdalom (1) havazás (1) hellókarácsony (1) (1) kapd (1) köcsög (1) mikulás (1) munka (1) post (1) szerelem (1) tárgyalás (1) tél (1) télapó (1) Címkefelhő

Dugó

2011.12.04. 19:43 annyi amennyi

A szürke Chevi lassan vánszorgott a döglesztő kaliforniai napsütésben. A templom tornyában az órát helyettesítő magnetofon már bőszen készült, hogy elüsse a delet, a homlokokon verejték gyöngyözött, a dugóban ücsörgő sofőröknek már szitkozódni sem volt energiájuk, csak nyelték csendben a port.


A Chevrolet vezetője -- nevezzük Joe-nak -- halkan dobolt a kormányon, néha ránézett órájára, melynek másodperc mutatója már két éve jól megérdemelt szabadságát töltötte. Tíz perc, még tíz perc dúdolgatta a rádióból recsegő zene ütemére, ám már ő is tudta, hogy az a tíz perc jó lesz nyolcnak is, és ebben a tempóban tutira nem fog átérni a városon. A Fremont boulevard hosszú, unalmas szürke út volt, keresztül szelte a várost, és egyes sok évet megélt kocsmatöltelékek szerint a fél megyét is. A cél a város túloldala, Joe mohón kutatott szemével telefonfülke után, de a Fremontnak erről a részéről valamiért száműzték a civilizáció áldásos csodáit. Pedig még oda tudna telefonálni, hogy késik, hogy várják meg, mert ő tényleg elindult időben, és tényleg fontos neki ez a tárgyalás, de hát valamiért mindenki egyszerre indult el ugyan abba az irányba ebben a rühes városban, így nem tehet róla, hogy elkésik.

Előkaparta egyenszürkévé érett zsebkendőjét, megtörölte homlokát, és ekkor meghallott valamit. Szirénázás. Merről jön ez? Forgatta a fejét jobbra, balra, de az összes többi szerencsétlen sorstársa is ugyan ezt csinálta éppen, így az egész társaság úgy nézett ki, mint akiket megcsípett a cecelégy. Mire rájött volna, mi történik, már autója mögött villogott a szirénás furgon, ő pedig megpróbált arrébb evickélni, de ez a hatalmas hajóval elég nehezen ment. Megnyomta hát ő is a dudát, de ez sem segített, hiszen dudaszóval még soha, senkinek sem sikerült eltüntetnie az előtte álló járművet. Azért annyi hatása volt a kürtnek, hogy az előtte szerencsétlenkedő Pontiac előrébb gurult vagy tizenöt centit. Na, sikerült. Végre. A mentő már elfért mellette és szép lassan el is araszolt, amikor Joe-nak eszébe jutott a mentő ötlet. Magában elmosolyodott, mert a gondolatmenet végére érve rájött, hogy mi más is juthatna eszébe az embernek egy mentőről, mint egy mentőötlet.

Ahogy elhagyta őt a vijjogó autó, beállt mögé, és mint jégtörő mögött a komp, végigszáguldott útja hátralevő részén. Nem kímélte sem a gázpedált, sem a taposólemezt alatta, nyomta, mintha az élete függne tőle, és ki tudja talán, az is függött. A földszintes, napszítta irodaház parkolójába csikorogva kanyarodott be, kicsit elkapta a járdaszegélyt is, a dísztárcsája pedig gyönyörű parabolát leírva, mint fényes UFO repült el mellette, de ő ezzel már nem foglalkozott. Itt volt, megérkezett időben, és még arra is maradt egy perce, hogy ingét visszagyürködje öve mögé, és lehajtsa nadrágja szárát, melyet a kocsiban gyűrt fel az örökké tartó dugóban ácsorogva.

Hogy így történt vagy sem, talán sosem fogjuk megtudni, egy azonban biztos, 1986-ban, Kalifornia állam Fremont városában sikeresen megalakult egy kis cég, melyet Antecnek neveztek el. A vállalkozás mára világméretűvé nőtte ki magát, az Egyesült Államokon kívül megtalálhatók irodái a jó öreg Európában is, termékei pedig a világ minden részére eljutnak, öregbítve a cég nevét. Az Antec márkanév mára összeforrt a minőségi és csendes számítógépház fogalmával. Azt, hogy ezt nem a marketing mondatja velem, igazolja a világszerte megjelent több száz cikk és teszt.

Az írás eredetileg egy számítógépház bemutató előszavának készült. Kicsit rendhagyó lett.

1 komment

Címkék: dugó tárgyalás antec

A bejegyzés trackback címe:

https://ulokesmeselek.blog.hu/api/trackback/id/tr13437283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antera23 2012.01.02. 11:06:38

Jó cikk, jó ház!
Az első komoly gyári házam Antec Lanboy volt, szerettem.
süti beállítások módosítása