Mesék és egyéb történetek

Rövid történetek, mesék, érzések és versszerű képződmények írott formában.

Friss topikok

  • Antera23: Jó cikk, jó ház! Az első komoly gyári házam Antec Lanboy volt, szerettem. (2012.01.02. 11:06) Dugó

Címkék

baleset (1) be (1) dugó (1) első (1) fájdalom (1) havazás (1) hellókarácsony (1) (1) kapd (1) köcsög (1) mikulás (1) munka (1) post (1) szerelem (1) tárgyalás (1) tél (1) télapó (1) Címkefelhő

A feladat

2011.12.04. 03:04 annyi amennyi

Arcába vágott a szél, nagyon fázott. Szemét résnyire tudta csak nyitni, nem látott mást, mint a sötétséget, nem érzett mást csak a szelet. Félt, nem tudta hol van, hogy került ide. Utolsó emléke az ágya melege volt, és ez az emlék, bár valahogy nagyon távolinak tűnt, mégis sokkal valóságosabban hatott, mint a jeges száguldás.

Megmozdította kezét, végig tapogatta magát. Érezte, hogy fején sapka fityeg, lábán bő nadrág lebeg, felsőtestét laza kabát fedi. Nem adtak meleget.

Végre sikerült kinyitnia a szemét és megpillantotta a csillagokat. Nem voltak ismerősek. Kereste a sarkcsillagot, a Göncölszekeret, de egyik sem volt sehol. Ezeket ismerte csak, de nem találta őket. A csillagfény is más volt. Élesebb, tisztább, hidegebb.

Oldalra nézett és meglátta a várost. Alatta úsztak el a fények. Autók haladtak az utakon, ablakok látszottak, a kéményekből füst göndörödött meleg otthont ígérve. Keze hideg vasat markolt, ahogy kihajolt a házak fölé. Egyre jobban félt.

Hé Te! – szólt valaki elölről

Odanézett, széles, erős hátakat látott, ahogy a levegőt hasították. A lények szájából pára szállt, a patájuk szikrát szórt az égen.

Hé Te! – szólt újra a hang

Kapaszkodj, – mondta-, mert kiesel és kereshetünk helyetted mást!

Kérem, - válaszolt az ember – hol vagyok, kérem, segítsen, megfagyok.

Ne foglalkozz azzal hol vagy, - mondta a hang – elég annyit tudnod, hogy dolgozol.

Mit dolgozom? – kérdezte az ember

Dolgozol – mondta a hang -, ma este rád esett a választás, idén rád esett a választás.

Nincs más dolgod – folytatta -, mint körberepülni a világot, és ha túléled, ha nem esel ki, nem fagysz meg, ha elvégzed a munkát, akkor ennyi volt, végeztünk, elfelejted ezt az estét, élsz tovább.

És ha nem, akkor mi történik? – kérdezte az ember

Meghalsz barátom és keresünk helyetted valaki mást - érkezett a válasz

Valakinek el kell végezni ezt a munkát is, még ha nehéz is. Légy férfi és tedd a dolgod! Ma este Te vagy a Mikulás!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: munka télapó mikulás hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://ulokesmeselek.blog.hu/api/trackback/id/tr933435477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása